full screen background image

Sesiune de evaluare a Proiectului European “Mănâncă responsabil” la Rădăuţi

Joi, 25 ianuarie 2018, s-a desfășurat sesiunea de evaluare a Proiectului European “Mănâncă responsabil”. Activitatea s-a desfășurat în parteneriat școlar, de către Grădinița “Micul Prinț”, Școala Gimnazială “Bogdan Vodă” și Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi”, din Rădăuți. La activitate au participat preșcolari (25), elevi (80), cadre didactice (20), părinți și bunici, reprezentanți ai comunității locale și ai mass-mediei locale.

În deschiderea activității au fost prezentate: obiectivele proiectului și impactul acestuia asupra tinerilor și adulților, în alegerea unei hrane cât mai responsabile și sănătoase. Au fost prezentate succint beneficiile acestui program, rezultatele scontate și modalitățile prin care au fost realizate obiectivele urmărite.

Preșcolarii de la Grădinița ”Micul Prinț” au prezentat un flashmob care a animat atmosfera activității. Profesor coordonator Elena Ancuța Balan a prezentat produsul final, jurnalul proiectului, care cuprinde informații despre activitățile desfășurate în acest an școlar și poze sugestive de la Grădinița ”Micul Prinț”.

Activitatea de evaluare a fost axată pe exerciții aplicative: Rețeta pentru un sandwich responsabil (prof. Hatnean Cornelia), Nu toate roșiile sunt la fel (Mitrofan Nicoleta) și Valorificarea surplusului de hrană (prof. Hatnean Liviu). Activitățile au fost organizate pe grupe de lucru, sarcinile de lucru au fost diversificate, modalitățile de prezentare au fost inedite.

Cu această ocazie elevii Comitetului Eco-școală au primit medalii ca recunoaștere a implicării în cadrul acestui proiect. Profesorul Marcel Ungureanu a pigmentat activitatea cu câteva catrene sugestive. A invitat asistența să participe la o viitoare activitate, ce se va desfășura înaintea Paștelui, cu tema: Hrana spirituală prin post și rugăciune.

Directorii unităților de învățământ amintite, prof. dr. Adrian Puiu și Violeta Hîj, au apreciat modul în care au fost organizate activitățile în cadrul proiectului și au felicitat elevii, cadrele didactice și părinții, care s-au implicat în organizare și desfășurarea tuturor activităților, pe perioada celor trei ani de desfășurare. Au subliniat rolul important al proiectului, privind orientarea tinerilor spre o alimentație responsabilă și sănătoasă.

La finalul activităților, cei prezenți și-au exprimat opiniile verbal sau în scris. Au fost degustate preparatele făcute acasă de către elevii (spijiniți de părinți și bunici), de la clasele a IX-a C și D ( prof. coordonatori Băeșu Aspazia și Anfimov Cristina).

Impresii ale participanților:

*Mi-a plăcut frumoasa colaborare dintre cele trei unități școlare și activitățile desfășurate în cei trei ani de proiect; am remarcat modul în care s-au implicat copiii și părinții.

*Mi-au plăcut activitățile, exercițiile practice, elementele de joc și de mișcare.

*Proiectul Mănâncă responsabil a implicat desfășurarea unor activități educative și utile care au avut ca efect conștientizarea și responsabilizarea tuturor participanților din perpectiva comportamentului alimentar.

*Mi-a făcut plăcere să particip la activitățile din cadrul proiectului. Pot spune că în comportamentul nostru se remarcă o schimbare.

*Activități interactive, distractive și educative. Mănâncă responsabil merge mai departe cu noi!

Profesorii coordonatori ai acestui proiect amplu sunt Cornelia și Liviu Hatnean de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments