full screen background image

Suceveanul Andrei Viorel a renovat complet casa unei femei imobilizate în scaunul cu rotile

În luna iulie, suceveanul Andrei Viorel ne-a scris pe pagina noastră de Facebook și ne-a cerut ajutorul.

El a inițiat o campanie de ajutorare pentru Liliana Cercel, o femeie de 49 de ani, țintuită în scaunul cu rotile de mai bine de 20 de ani.

Femeia se chinuie să iasă din casă pentru a-și cumpăra medicamentele dar și tot ceea ce îi trebuie pentru a-și duce zilele, iar pentru a face acest lucru, de multe ori apelează la persoane străine, pe care le plătește pentru a o scoate afară din casă și a o ajuta să-și facă toate cumpărăturile.

Liliana Cercel este bolnavă din copilărie. A fost la casa de copii până la 18 ani, iar de acolo, a mers la Vatra Dornei, unde a primit casă socială. A fost căsătorită, dar mariajul ei s-a destrămat în anul 2010. De atunci, trăiește singură din ajutorul Asistenței Sociale Vatra Dornei.

Liliana a cerut ajutorul autorităților pentru a primi o locuință la parter, iar cererea sa a fost aprobată, însă locuința trebuia reabilitată şi femeia avea nevoie de ajutor.

Dupa doar 4 luni, Andrei Viorel a reuşit să renoveze complet casa doamnei Cercel, i-a pus gresie şi faianţă, a tras apa, a pus parchet şi a schimbat instalaţiile electrice.

“Liliana Cercel, imobilizată în scaun cu rotile ţi cu dizabilităţi, mi-a cerut ajutorul acum 3-4 luni. Spera să o ajut să-şi renoveze locuinţa socială primită din partea primăriei Vatra Dornei. Am reuşit cu sprijinul primăriei Vatra Dornei şi a oamenilor cu suflet mare din Suceava şi din ţară să renovez locuinţa socială a doamnei Liliana Cercel. Zilele acestea am făcut o mica vizită la şantier, la locuinţa doamnei Cercel Liliana, unde lucrările stau foarte bine. Am însă nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru a cumpăra un bolier de 80 de litri, buget 350 de lei”, a scris Andrei Viorel pe contul sau de socializare.

comments

comments