full screen background image

Proiectul “Coregrafii sociale”, cu dansatori din 5 ţări, la USV

În data de 4 septembrie 2017, va începe activitatea de creație și repetiție în cadrul proiectului “Coregrafii sociale” la Universitatea Suceava.

O echipă internațională de artiști va realiza un spectacol de dans contemporan ce va include elemente de dansuri africane și sud-americane.

Acest proiect cultural este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (90%) și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (10%) și se desfășoară în colaborare cu Centrul Național al Dansului București.

Coregrafia va fi realizată de Natalie Cohen (SUA) și Emma Damarise Ste. Marie (Canada) în colaborare cu coregraful și dansatorul Momo Sanno (România) de la CNDB.

Echipa de dansatori este compusă din: Momo Sanno (România), Nelson Torres (Columbia), Diego Sarmineto (Columbia), Falciony Cruz (Columbia), Elina Valtonen (Finlanda), Hend Elbalouty (Egipt), Samar Abdellatif (Egipt) și Nugam Hussien (Sudan).

Repetițiile și activitatea de creație vor avea loc în sala de sport a Universității din Suceava.

Spectacolul rezultat va fi prezentat în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității (24 septembrie) și în curtea interioară a Cetății de Scaun Suceava (27 septembrie).

Spectacole vor mai fi susținute la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” din Suceava (25 sau 26 septembrie) și în București (29 septembrie), deocamdată așteptându-se confirmarea disponibilității sălilor de spectacol.

În cadrul proiectului va fi prezent și Russell Ramirez (SUA), ca interpret de muzică jazz. Fundația Eden va organiza două concerte ale acestuia, alături de membrii grupului „Soul Serenade” din București, urmând ca detaliile să fie stabilite la începutul lunii septembrie.

Proiectul “Coregrafii sociale” este coordonat de dr. Tudor Bălinișteanu, Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării.

“Dezvoltarea proiectului până în stadiul actual nu ar fi fost posibilă fără susținerea și expertiza profesională a mai multor membri din diverse departamente ale Universității Suceava, dar și a Cristianei Vlad (din partea CNDB) și prof. Valentin Ianoș (din partea Casei de Cultură a Studenților din Suceava).”, a spus Tudor Bălinișteanu.

comments

comments