full screen background image

Cinci copii cu autism, în vacanţă la Costinești și Constanța

În perioada 18 – 24 august 2017, cinci copii cu autism, cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani, însoțiți de părinți, au trăit momente unice pe țărmul Mării Negre, în stațiunile Costinești și Constanța.

Această vacanță a fost oferită de Asociația “Luptăm cu autismul Dornești”, ce are ca misiune reprezentarea intereselor persoanelor cu tulburări din spectrul autist, promovarea valorilor sociale, a respectării demnității umane şi a drepturilor omului, reprezentată de președinte, profesor Liliana Ștefănesi, prin intermediul sponsorizărilor făcute de SC. PETDOR RĂDĂUȚI și Fundația EGGER Rădăuți.

Copiii au fost plăcut impresionați de întâlnirea cu marea, unii dintre ei pentru prima dată, de parcurile de distracție, de reprezentația delfinilor, de vizita la Microrezervație și acvariu, de plimbarea cu telegondola și autobuzul etajat.

Beneficiarii au participat zilnic la activități recreative și practice,dar și la activități de socializare ce au avut ca obiectiv dezvoltarea solidarității şi promovarea toleranței.

Au fost experiențe inedite, din care copiii au învățat multe, dar și prilej de relaxare și multă bucurie.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments