full screen background image

Amendă de 4.800 de lei pentru pensiunea din Voroneţ unde mai mulţi turişti au suferit toxiinfecţii alimentare

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au amendat cu 4.800 de lei pensiunea din Voroneţ unde zece turişti craioveni, care au mâncat în restaurantul unităţii, au suferit forme uşoare de toxiinfecţie alimentară.

Autorităţile sanitare sucevene au declanşat, săptămâna trecută, o anchetă epidemiologică după ce zece persoane, din care trei adulţi, cu vârste cuprinse între 42 şi 56 de ani, şi şapte copii, cu vârste între 13 şi 17 ani, au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară.

Cele zece persoane făceau parte dintr-un grup din Craiova, venit în excursie în Bucovina.

În urma finalizării analizelor de laborator pentru probele recoltate de la pensiunea din Voroneț, o echipă de inspectori ai DSP Suceava s-au deplasat la unitate, unde au aplicat 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.800 de lei, atât administratorului unității comerciale, cât și bucătarului, pentru stare de igienă necorespunzătoare a blocului alimentar.

“S-a recomandat închiderea unității pentru o perioadă determinată în care să se efectueze curățenia, dezinfecția și dezinsecția tuturor spațiilor. Unitatea alimentară se va redeschide după ce se vor recolta o nouă serie de teste de salubritate care să confirme eficiența acestor operațiuni.

Personalul blocului alimentar depistat ca fiind purtător de bacterii enteropatogene urmează în această perioadă un tratament pentru sterilizare și va fi reprimit în activitatea în urma unui nou control bacteriologic.

DSP Suceava atenționează toți deținătorii de unități de alimentație publică ca în această perioadă cu temperaturi relativ crescute și cu un flux mare de turiști, să supravegheaze cu atenție modul de păstratre, pregătire și servire a alimentelor si să acorde o atenție deosebită modului în care personalul desemnat efectuează operațiunile de curățenie și dezinfecție.

Facem aceste recomandări din dorința de a preîntampina apariția unor eventuale situații neplacute atat pentru turiști cât și pentru toate persoanele implicate în activitatea turistică.”, a precizat Directorul Executiv al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu.

comments

comments