full screen background image

Bunuri provenind din mai multe furturi, găsite în casa unui tânăr din Vicovu de Sus, în urma unor percheziţii

Poliţiştii au documentat activitatea infracţională în mai multe cauze de furt comise pe raza oraşului Vicovu de Sus şi în zona arondată, după desfăşurarea de activităţi investigative şi de cercetare penală, fiind solicitată instanţei competente efectuarea unei percheziţii domiciliare la persoana bănuită, în vederea completării materialului probator şi recuperării bunurilor sustrase.

La data de 14 august 2017, ora 09.00, Poliția Orașului Vicovu de Sus a fost sesizată de către o femeie, de 62 de ani, din orașul Vicovu de Sus, despre faptul că în noaptea de 13/14 august 2017, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din localitate și au sustras bunuri.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în noaptearespectivă, autorul a distrus sistemul de alarmare cu care era prevăzută unitatea după care a pătruns în incinta punctului de lucru susmenționat.

Din declarația gestionarului unității a rezultat faptul că autorii infracțiunii au sustras din incintă bunuri în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

În continuarea cercetărilor desfăşurate în cadrul dosarului penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt, pe 21 august.2017 polițiștii din Vicovu de Sus au solicitat încuviințarea efectuării unei percheziții domiciliare la imobilul unde locuiește un bărbat, de 22 de ani, localnic, bănuit de comiterea furtului, în vederea identificării bunurilor care au fost sustrase.

În urma probatoriului administrat în cauză, Judecătoria Rădăuți a încuviințat efectuarea percheziției, motiv pentru care, pe 23 august, poliţiştii au efectuat percheziția domiciliară.

La imobilul în care locuiește bărbatul de 22 de ani şi în anexele acestuia au fost identificate bunuri sustrase din societatea comercială în noaptea de 13/14 august 2017, dar şi alte scule electrice şi bunuri, în valoare de peste 10.000 de lei, şi două biciclete, în valoare de cca. 1000 de lei, acestea provenind din alte furturi înregistrate pe raza localităţii.

Astfel, având în vedere alte furturi înregistrate la nivelul Poliției orașului Vicovu de Sus, în care sunt reclamate sustragerea unor bunuri cu caracteristici asemănătoare celor identificate la percheziția domiciliară, polițiștii au procedat la contactarea persoanelor vătămate, ocazie cu care, un localnic a declarat faptul că, una din biciclete îi aparține, aceasta fiind sustrasă în noaptea de 31.05/01.06.2017 de persoane necunoscute.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului de 22 de ani, dosarul penal urmând să fie soluționat procedural.

comments

comments