full screen background image

Şedinţă de Consiliu Local, joi, la Rădăuţi

Consilierii locali rădăuțeni se vor întruni joi, 26 ianuarie, în prima ședință ordinară din anul 2017.

Ordinea de zi cuprinde 35 de puncte, marea majoritate avându-l ca inițiator pe primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar.

Prioritate pentru aleșii locali este proiectul de hotărâre privind acordarea de scutire de la plata chiriei pentru locuințele aflate în proprietatea municipiului Rădăuți, persoanelor cu handicap grav și familiilor acestora și persoanelor cu handicap accentuat care sunt chiriașe a unor astfel de locuințe.

Tot în ședința de joi, deliberativul local se va pune de acord asupra planului de acțiuni sau lucrări de interes local, pentru repartizarea orelor de muncă pentru persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 416/ 2001 privind venitul minim garantat care prestează acțiuni ori lucrări de interes local, dar și asupra prețului de colectare, transport și depozitare a deșeurilor în municipiul Rădăuți.

Viceprimarul Bogdan Loghin vine cu două proiecte de hotărâre privind atestarea apartenenței la domeniul public al municipiului Rădăuți, a obiectivelor de investiții derulate prin Programul ”Utilități și mediu la standarde europene”, respectiv reabilitarea și modernizarea punctelor termice și a rețelelor de transport și distribuție a energiei termice și în același context, propune spre dezbatere un proiect de hotărâre privind atribuirea directă a contractului de delegare a gestiunii de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat a operatorului SC Servicii Comunale SA.

În ședința ordinară de joi, 26 ianuarie, se va readuce în discuția aleșilor locali un proiect mai vechi care îi privește de proprietarii de locuințe de la Asociația Habitat pentru Umanitate. Se va discuta din nou despre scutirea acestora de la plata impozitelor pe clădiri și a taxei pe teren pentru anul 2017. Aceleași facilități speră să le obțină și Asociația ISEA (Intervenție, Sport, Educație, Ajutor), Fundația ”Congregatia Jesu”, dar și Asociația Națională Apostolică ”Emanuel” a Romilor Creștini din zona Moldovei și Rădăuților.

Consilierii locali rădăuțeni urmează ca în ședința de joi să ia o hotărâre privind atribuirea denumirilor unităților de învățământ din municipiu și vor desemna unul sau doi consilieri care să facă parte din Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității educației în unitățile din învățământul preuniversitar.

Un alt proiect de hotărâre de pe ordinea de zi este cel privind aprobarea utilizării în cursul anului 2017 a excedentului bugetului activității autofinanțate ”Paiața Obor”, rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2016 în suma de 113.951,58 lei.

Consilierii vor discuta în aceeași ședință despre utilizarea în cursul anului 2017 a excedentului bugetului local rezultat la încheierea exercițiului bugetar al anului 2016 în suma de 7.568.510,55 lei.

Locurile de parcare din anumite zone ale municipiului, iluminatul public dar și modernizarea unor trotuare cu dale prefabricate din beton, sunt de asemenea în atenția deliberativului local rădăuțean pentru perioada imediat următoare.

Douăsprezece adrese sunt înaintate către primărie de diverși cetățeni ai municipiului Rădăuți care așteaptă să le fie soluționate problemele, iar acestea completează ordinea de zi a ședinței.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar