full screen background image

Peste 18.000 de pachete cu țigări, confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit  peste 18.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, care urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din Romania. Țigările, în valoare de peste 190.000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 22 ianuarie, la nivelul STPF Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe comunicația Nisipitu – Lupcina, două autoturisme marca Skoda şi Ford, conduse de O.I., de 46 ani şi V.C. de 43 ani, cetățeni români domiciliați pe raza județelor Botoșani și Suceava.

La controlul efectuat asupra mașinilor, polițiștii de frontieră au descoperit în autoturismul marca Skoda 1.980 de pachete cu ţigări de proveniență ucraineană, iar în autoturismul marca Ford alte 4.000 de pachete de aceeași proveniență.

Drept urmare, persoanele, mașinile și țigările au fost duse la sediul S.T.P.F. Suceava în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismele folosite la transportul țigărilor au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, cantitatea de 5.980 de pachete cu țigări, în valoare de 65.800 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot pe 22 ianuarie., la Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-au prezentat pentru a intra în țară două persoane cu dublă cetățenie româno – ucraineană, M.P. şi R.K., în vârstă de 30, respectiv 32 de ani, care călătoreau cu un microbuz marca Mercedes.

Existând suspiciuni că acestea transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în banchetele din spate şi scaunele din faţă ale autovehiculului, cantitatea de 988 pachete de ţigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 1.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul marca Mercedes, în valoare de 22.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Celor două persoane, polițiștii de frontieră le-au întocmit actele premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă deoarece au fost depistate încercând să introducă ilegal țigări în țară a doua oară în decursul unui an.

Şi polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina şi Sighet au descoperit, în urma unor acțiuni specifice desfasurate la frontiera de stat, cantitatea de 11.440 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 123.500 lei.

În continuare se fac verificări, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar