full screen background image

Jandarmii montani, în sprijinul turiştilor

jandarmi campulung 2     Sâmbătă, 15 iunie, în jurul orei 13.00, la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava a fost redirecţionat un apel telefonic efectuat prin S.N.U.A.U. 112 de către A. Monica, de 33 de ani, din municipiul Suceava.

Aceasta a semnalat faptul că a pornit împreună cu un grup de elevi spre Cabana Rarău, însă s-au abătut de la traseul marcat şi s-au rătăcit, nemaiputându-şi continua deplasarea.

Pentru găsirea acestora a acţionat un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc, aflat în serviciu pe unul din traseele montane din zonă. Jandarmii au ţinut legătura cu cei din grup prin intermediul telefonului mobil, găsindu-i după aproximativ o oră.

Persoanele în cauză, două cadre didactice şi 17 elevi (cu vârsta între 14 şi 18 ani) din cadrul unei instituţii de învăţământ din judeţul Suceava, au pornit pe traseul montan Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Cabana Rarău, însă la un moment dat s-au abătut de la traseu. Au parcurs aproximativ 4 kilometri pe un drum forestier până la terminarea acestuia, în apropierea traseului de transport pe cablu cu telegondole, unde au constatat că nu îşi mai pot continua deplasarea. Necunoscând zona şi nefiind siguri de modul de întoarcere la drumul marcat, au solicitat sprijin prin intermediul numărului unic 112.

Jandarmii i-au condus până la traseul montan Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Cabana Rarău, turiştii întorcându-se la pensiunea la care erau cazaţi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar