Am început săptămâna sub cele mai bune auspicii, pentru că i-am dat startul dăruind celor mici. Dulciuri, fructe, poate jucării și vreo două nuielușe rătăcite. Toate spre bucuria mai mare sau mai mică a aparținătorilor de ghetuțe. Bucurie de scurtă sau lungă durată. Pentru că se apropie Moș Crăciun și bucuria provocată de acesta va șterge ecourile celei de început de decembrie.
Deja unii își pun întrebări legate de cadoul pe care l-ar putea aduce Moș Crăciun celor dragi. Dacă în cazul copiilor problema este pe jumătate rezolvată cu îndemnul ,,Scrie-i o scrisoare!”, ce ne facem în cazul celor mari, care nu mai au timp de scrisori, dar care pot fi și ei fericiți de primirea unui cadou de Crăciun.
Ce te faci în cazul unui prieten drag, adult ca și tine, căruia vrei să-i faci o bucurie de Crăciun? Știi că are cam tot ce și-ar dori, când vine vorba de cele materiale. Când vine vorba de cele ce țin de simțire… preferi să nu te amesteci prea mult, pentru că sunt greu de rezolvat chiar și de către Moșul Crăciun.
Reluând! Prietenul adult are cam de toate și deși știi că gestul contează, parcă ți-ai dori să fie ceva care să-i placă într-adevăr.
Și cum vrei să-ți faci din timp cumpărăturile, un sfat ți-ar prinde bine. Eu una nu sunt expertă în oferirea de cadouri. Poate și pentru că sunt greu impresionabilă când vine vorba de cele din comerț, părându-mi impersonale și cumpărabile de oricare dintre noi, în caz de nevoie și nu pentru zi de Crăciun. În schimb apreciez ceva ce nu pot cumpăra de niciunde, pentru că e stârnit de imaginația celui ce oferă.
Dar cum nu toți putem imagina și crea cadouri unice pentru cei dragi, cred că un substitut bun ar putea fi un cadou personalizat. Fie că e o agendă, un tricou, un stilou sau o simplă cană. Personalizate, capătă un farmec aparte și dovedesc interes spre a bucura sporit pe cel căruia i-l oferi.
S-ar putea să mă înșel în privința preferințelor adulților… Și-atunci cea mai pragmatică variantă rămâne cea cu întrebarea clasică: ,,Ce îți dorești de Crăciun?”… Numai de n-ați primi și răspunsul clasic: ,,Îmi doresc sănătate!”… pentru că nu știu, drept să vă spun, de prin ce magazin ați putea să o achiziționați. La fel ca și dozele de educație, ce nu stau pe standuri, dar pe care le găsiți la orice pas, dacă vă doriți.
Articolul anteriorLocuri de muncă în Spania, la cules căpșuni, pentru suceveni
Articolul următorExpoziția "Copilăria părinților noștri", la Muzeul de Istorie Suceava
Leave a Reply