Miercuri, 30 noiembrie, Salon D`Anais din incinta Shopping City Suceava tunde și aranjează gratuit cu scopul de a aduna fonduri pentru terapia copiilor cu autism de la Asociatia Help Autism. Alătură-te şi tu demersului caritabil de susţinere a copiilor cu autism şi oferă-le șansa să continue terapia! Donează!
Cum va ajuta donaţia ta la transformarea vieţii unui copil? Centrul „Help autism” Suceava oferă servicii terapeutice individualizate pentru recuperare şi dobândire de abilităţi care să permită integrarea minorilor în învăţământul de masă şi în societate. Astfel, 32 de copii urmează gratuit, încă din luna august a acestui an, servicii terapeutice individualizate şi metode inovatoare de terapie, precum ABA, ergoterapie, ludoterapie, terapie ocupaţională, dar şi lucru în ateliere de socializare. Prin programul „Părinte pentru Părinte”, inițiat de Asociația Help Autism în anul 2013, părinții beneficiari ai asociației contribuie din fondurile strânse pentru terapia copiilor lor, la integrarea în programe de terapie gratuită a altor copii cu autism.
Evenimentul caritabil va avea loc în fața magazinului Pepco, între orele 11:00 – 19:00. Astfel, pe toată perioada, specialiştii de la Salon D`Anais îşi pun toată priceperea şi dăruirea în valoare pentru a strânge donaţii pentru copiii cu autism. Serviciile oferite pe bază de donaţie, aranjat, coafat sau chiar şi tuns, sunt dedicate atât adulţilor, doamnelor şi domnilor, cât şi celor mici. Doritorii vor putea face donaţii în urna special amenajată.
Se alătură evenimentului Iulia şi Călin, realizatori de programe la Radio VIVA FM, care vor întreţine atmosfera de sărbătoare începând cu ora 13:00, împreună cu Magicianul Ikim şi micii dansatorii de la Bucovina Dance Studio, îndrumaţi de prof. coordonator Vlad Palamariu. Tot în scop caritabil, va susţine un moment muzical şi Trupa Music Express, binecunoscută în oraş pentru concertele live de excepţie.
Voluntarii de la “Help Autism” vor fi prezenţi pe toată durata evenimentului şi vor oferi consiliere, dar şi materiale informative cu privire la diagnosticarea autismului infantil. Urnele Asociaţiei “Help Autism” vor fi amplasate pe linia caselor hipermarketului Carrefour şi în salonul D’Anais din incinta Shopping City Suceava toată luna decembrie.
„Help autism” Suceava a fost deschis cu sprijinul co-finanţării din fonduri elvețiene şi al programului asociației “Părinte pentru Părinte”. Noul centru, deschis în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC), care au pus la dispoziţie spaţiul şi dotările necesare desfăşurării activităţii, vine în continuarea parteneriatului public-privat încheiat încă din anul 2013, în cadrul proiectului „Și ei au dreptul la viaţă”, proiect care a stat la baza înfiinţării filialei Help Autism Suceava. Pe durata derulării parteneriatului, specialiştii Help Autism au coordonat şi supervizat activitatea psihologilor locali, în virtutea unui transfer de bune practici menit să contribuie la profesionalizarea personalului din instituţia de stat. De asemenea, copiii cu vârste între 1 şi 4 ani, din tot judeţul, au beneficiat de servicii gratuite de diagnostic precoce şi evaluare psihologică complexă.
La nivelul județului Suceava, in anul 2016, erau înregistrați în evidențele DGASPC peste 250 de copii diagnosticați cu tulburare de spectru autist însă, neoficial, numărul lor se estimează a fi mult mai mare. Odată cu lărgirea activității în județ, asociația își propune ca prin programe de conștientizare, dar și prin continuarea serviciilor gratuite de diagnostic precoce și evaluare psihologică complexă, să contribuie la diagnosticarea timpurie, încă de la primele semne ale tulburării, astfel încât, prin programele personalizate de terapie, un număr mai mare de copii să beneficieze de șansa unei vieți cât mai aproape de normalitate.
Autismul este o tulburarea de dezvoltare complexă şi foarte serioasă, ce se manifesta inainte de varsta de 3 ani şi afectează capacitatea de comunicare şi de relaţionare cu cei din jur a copilului, înţelegerea lumii înconjurătoare, la acestea adăugîndu-se interesele limitate, comportamentul repetitiv, adesea şi tulburări de natură senzorială.
Leave a Reply