full screen background image

ÎPS PIMEN vrea ca Fondul Bisericesc să administreze pădurile din județ

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS PIMEN, a fost extrem de critic cu prilejul ședinței festive a Consiliului Județean, de Ziua Bucovinei.

El s-a referit la Fondul Bisericesc, entitate care – în opinia lui – ar trebui să administreze pădurile din județ pentru că le-a deținut în proprietate și nu în administrare, așa cum a decis justiția.

ÎPS PIMEN a vorbit și despre “trădarea românilor”, care a dus la vânzarea unei părți a țării către străini:

“Acum 3 – 4 săptămâni am fost la Curtea Constituțională și am arătat că am fost întotdeauna proprietarii Fondului Bisericesc. Un jurist la nivel de procuror a spus că niciodată Fondul Bisericesc n-a fost proprietatea bisericii, ci a statului roman sau a statului austriac. Statul nu poate să acopere în întregime cheltuielile pentru îngrijirea patrimoniului aflat în proprietate privată, cum este la noi, poate să acopere până la jumătate. Dvs. veți hotărî, vârsta mea este la stadiul de încheiere a socotelilor, funia s-a apropiat de par… Omul din Bucovina sare în foc pentru aceste valori de patrimoniu, numai să aibă cu ce… Resursele țării au fost vândute la străini de trădătorii din sânul nostru, veniturile uriașe merg în afara țării, la noi ce trece printre degete!”

comments

comments




Leave a Reply

avatar