full screen background image

Nereguli în centre de fitness şi cluburi sportive

Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat o campanie de identificare a cazurilor de muncă nedeclarată, nerespectare a timpului de muncă şi odihnă şi a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în unităţile cu profil sportiv.

Romeo Butnariu, şeful ITM, spune că au fost urmărite creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale, eliminarea neconformităților constatate, cât şi identificarea situaţiilor de încadrare a minorilor, cu nerespectarea regimului de muncă a acestora.

Inspectorii de muncă suceveni au descins la baze sportive, cluburi sportive, centre de fitness, precum şi la alte unităţi cu activităţi sportive.

Pe linia relaţiilor de muncă, 16 lucrători specializaţi au trecut pe la 18 angajatori, iar ca urmare a neregulilor constatate aplicate s-au dat 6 amenzi contravenţionale, în valoare de 12.500 lei.

Pe durata controalelor, depistată a  fost singură persoană fără forme legale de angajare, firma în cauză fiind amendată cu 10.000 de lei.

La unităţile verificate s-au depistat cazuri de neacordare a sporului de repaus săptămânal; nerespectare a dispoziţiilor privind ţinerea evidenţei orelor prestate;  neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă; neevidențierea reală a orelor de muncă, precum şi a muncii suplimentare, pentru angajaţii cu contracte individuale de muncă cu timp parțial.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, supuşi controlului au fost 7 angajatori, în urma controalelor efectuate aplicându-se de 12 sancţiuni contravenţionale.

Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au constatat că la aceştia lipseau autorizaţiile de funcţionare şi fişele instruire; controlul medical periodic nu era făcut la timp, iar evaluarea riscurilor nu era finalizată.

comments

comments




Leave a Reply

avatar