full screen background image
Zece

38 de unităţi controlate de comisia pentru verificarea şcolilor neautorizate din judeţul Suceava

În urma Ordinului Prefectului judeţului Suceava, Constantin Harasim, privind constituirea comisiei interinstituţionale pentru verificarea unităţilor şcolare neautorizate din judeţul Suceava, comisia astfel constituită s-a deplasat în teren, începând cu data de 13 iulie.

Din comisie fac parte reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Instituției Prefectului-județul Suceava.

Până la data de 19 iulie, din cele 461 de unităţi şcolare neautorizate, au fost verificate 38 de unităţi şcolare (şcoli şi grădiniţe) din 7 unităţi administrativ -teritoriale – Boroaia, Bogdăneşti, Rîşca, Broşteni, Ostra, Horodnic de Jos şi Horodnic de Sus.

În vederea autorizării din punct de vedere sanitar, la nivel local au fost propuse spre alocare fonduri pentru 18 unităţi şcolare, după cum urmează:
– în Boroaia, pentru 8 unităţi şcolare din cele 8 neautorizate;
– în Bogdăneşti, pentru 1 unitate şcolară din cele 6 neautorizate;
– în uat Rîşca, pentru nici o unitate şcolară din cele 8 neautorizate;
– în Broşteni, pentru 6 unităţi şcolare din cele 6 neautorizate;
– în Ostra, pentru 1 unitate şcolară din cele 2 neautorizate;
– în Horodnic de Jos, pentru nici o unitate şcolară din cele 2 neautorizate;
– în Horodnic de Sus, pentru 2 unităţi şcolare din cele 6 neautorizate.

De menţionat este că niciuna dintre unităţile şcolare verificate nu deţine avizul de securitate sau autorizaţie de securitate la incendiu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar