full screen background image

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în Republica Moldova

Toţi cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prăbuşit în Republica Moldova au murit în accident, anunţă Ministerul Sănătăţii de la Chişinău.

Conform surselor citate de site-ul Unimedia, elicopterul s-a prăbuşit în zona localităţii Haragîş, în raionul Cantemir, în apropierea frontierei cu România.

La bordul elicopterului erau patru persoane, toţi membri ai echipajului. Cel puţin un membru al echipajului a murit, iar alţi trei sunt daţi dispăruţi.

Elicopterul a dispărut de pe radar la ora 14:13 în apropierea satului Haragîş, raionul Cantemir. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe şi echipaje SMURD, iar în prezent se efectuează lucrări de căutare a celorlalte 3 persoane.

Aerovehicolul mergea spre Cahul pentru a transporta o persoană la Spitalul Chişinău, după ce efectuase un alt zbor în această dimineaţă.

“În această dimineaţă, elicopterul SMURD a fost solicitat de către medicii din Vulcăneşti, pentru a transporta aerian şi monitorizat un pacient, internat în spitalul rational. O femeie de 85 de ani, care suferă de bronhopneumonie, insuficienţă respiratorie şi renală acută. Pe parcursul zborului, pacienta a fost monitorizată medical de către paramedicii şi medicii SMURD Iaşi. La ora 12:10 minute elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo din Chişinău, femeia fiind preluată de către o ambulanţă 903 şi transportată la Spitalul de Urgenţă. Aceasta a fost a 19 operaţiune aeriană SMURD pe teritoriul Republicii Moldova “, se arată pe site-ul Ministerului de Interne din Republica Moldova.

comments

comments




Leave a Reply

avatar