full screen background image

Despăgubiri pentru culturile agricole calamitate în proporţie de peste 30%

SECETA 2     Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Suceava anunţă agricultorii că sunt aşteptaţi pentru a depune cereri în vederea acordării schemei de ajutor, data limită fiind 30 noiembrie.

Solicitările vor fi depuse doar de agricultorii care deţin un proces verbal de constatare şi evaluare a pagubelor, semnat de membrii comisiilor de evaluare şi în care sunt înscrise informaţii privind cultura, suprafaţa calamitată, precum şi gradul de calamitare de peste 30 %.

Direcţia Agricolă a contabilizat 4.800 de solicitări de acordare de despăgubiri, formulate de persoane fizice şi juridice din 26 de localităţi ale judeţului.

Una dintre condiţiile de bază pentru solicitanţi este aceea de a fi înregistraţi în evidenţele APIA cu cerere unică de plată aferentă acestui an.

Plăţile compensatorii au valori între 280 de lei și 2.980 de lei la hectar și se acordă pentru pierderile survenite la culturile de porumb, floarea soarelui, soia, cartof, sfeclă de zahăr, legume în câmp, plante de nutreţ, păşuni şi fâneţe.

comments

comments