full screen background image

Turneul “Târgu Muzical”, la Târgu Neamţ

4 muzicieni din România şi Republica Moldova au iniţiat un proiect unic în România, de a susţine concerte de muzică clasică în toate localităţile din ţară care încep cu toponimul Târgu.

Violonistul Andrei Radu, flautistul Ion Negură și pianiștii Corina Răducanu şi Eugen Dumitrescu vor concerta, în perioada 8 – 19 septembrie, în cadrul turneului Târgu Muzical în cele 9 localităţi care încep cu toponimul Târgu, printre care și Târgu Neamţ.

Pe lângă opere de Bach, Handel şi Telemann, în repertoriu figurează şi o compoziţie în primă audiţie, scrisă special pentru acest proiect de către compozitorul Marius Sireteanu.

Corina Răducanu a declarat că proiectul a fost gândit pentru ca publicul tânăr să poată face cunoştinţă cu muzica clasică, făcând apel la identitatea lor locală:
“În acest proiect cultural avem o componentă geografică şi o componentă vizuală, care face acces la arhitectura târgurilor în care vom poposi.
Dorim ca tinerii să cunoască şi artişti contemporani lor şi astfel să le deschidem gustul pentru a participa la evenimente de muzică clasică.” .

Spectacolul de la Târgu Neamț va avea loc pe 8 septembrie la Casa Culturii “Ion Creangă”.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/08/02/drum-expres-intre-bacau-si-piatra-neamt/

comments

comments