full screen background image

PRI: Gala de retragere a lui Gheorghe Hagi (2001)

Pe repede înapoi (PRI) – Marii sportivi au parte, în general, de recunoaștere la scară largă și de acest lucru ne vom convinge în cele ce urmează.

Asta deoarece vorbim despre un eveniment petrecut pe 24 aprilie 2001, la București.

Atunci se desfășura Gala Hagi, care marca retragerea din cariera de jucător a lui GICĂ HAGI, unul dintre cei mai buni fotbaliști români din toate timpurile.

Cel supranumit “Regele” avea 36 de ani și o carieră impresionantă la echipe de club de primă mărime, precum Steaua, Real Madrid, FC Barcelona și Galatasaray Istanbul.

La acestea se adăuga prezența în echipa națională, al cărei lider incontestabil a fost timp de un deceniu și jumătate.

Posesor al unui dribling năucitor și al unui șut desăvârșit, HAGI s-a impus de multe ori pe gazon în confruntarea cu alte vedete internaționale.

Revenind la gala de retragere din data de 24 aprilie 2001, partida dintre România și Stelele Lumii s-a încheiat cu amiabilul scor de 2 – 2, în prezența a 80.000 de spectatori și a milioane de telespectatori.

La eveniment au participat numeroase personalități ale fotbalului european, printre care președintele FIFA – JOSEPH BLATTER, președintele UEFA -MICHEL PLATINI și foști colegi de la echipele de club.

Pentru GICĂ HAGI avea să urmeze o promițătoare carieră de antrenor, pe care o continuă.

Bogdan Diaconiţa

comments

comments