full screen background image

Poliţiştii suceveni protestează, nemulţumiţi de salarii

Câteva zeci de polițiști protestează, în fața sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, aceștia cerând majorări de salarii și eliminarea disfuncțiilor salariale din sistemul public.

Poliţiştii sunt “înarmaţi” cu vuvuzele şi fluiere şi prezintă mai multe pancarte pe care şi-au scris o parte din nemulţumiri.

Din faţa sediului IPJ Suceava, poliţiştii vor pleca în marş până la Prefectura Suceava, unde vor înmâna o petiţie prefectului judeţului.

Reprezentanţii Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual au declarat că a fost creat un dezechilibru salarial în sistemul public și că la nivelul Ministerului de Interne nu s-au făcut majorări salariale din 2008.

Liderul filialei Suceava a Sindicatul Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, Vasile Anton, ne spune mai multe despre nemulţumirile poliţiştilor:

Sindicatul a anunţat un protest major la Bucureşti, pentru ziua de sâmbătă, 25 martie, la manifestaţie fiind aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti din toată ţara.

“Avem pentru sâmbătă anunțați peste 7.000 de oameni care o să vină în București. La ora 12:00 avem o întâlnire cu jandarmeria, pentru că vin autocare, oamenii sunt mobilizați la maxim, simt presiunea și ei vin să își ceară, civilizat, cu respectarea legii, un drept al lor, pentru că nu putem să muncim așa, aiurea, degeaba”, a declarat astăzi, în Capitală, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.

El a adăugat că protestele polițiștilor vor continua până când își vor obține drepturile.

“Dacă situația nu va fi rezolvată sâmbătă, vom continua până vom obține aceste lucruri. Dreptul la grevă s-a născut prin grevă”, a avertizat sindicalistul.

comments

comments




Leave a Reply

avatar