full screen background image

PRI: Masacru la Universitatea Virginia Tech (2007)

Pe repede înapoi (PRI) – Un incident tragic a fost consemnat într-o zi de 16 aprilie la Universitatea Virginia Tech din Statele Unite.

În anul 2007, un student sud-coreean își începea ziua trăgând focuri de armă asupra unei colege și a supraveghetorului căminului unde aceasta era cazată.

Reușește să dispară de la locul faptei, se ascunde și, după câteva ore, revine în mai multe săli de cursuri, unde deschide focul asupra colegilor.

Masacrul se va încheia cu 33 persoane ucise și 23 rănite.

Intervenția Poliției a fost înceată la început, nefiind luată nicio măsură de securitate în afara închiderii căminului.

Deși ulterior desfășurarea de forțe a fost consistentă, agenții nu au reușit să-l depisteze și neutralizeze pe autor, un student de origine sud-coreeană, SEUNG HUI CHO.

La scurt timp, acesta avea să se sinucidă cu unul dintre pistoalele folosite.

Ancheta care a urmat a fost ținută departe de ochii presei, autoritățile dezvăluind doar o mică parte din rezultatele investigației.

Motivația atacatorului nu a fost prezentată clar, fiind adusă în discuție doar admirația lui în legătură cu un incident asemănător – atacul de la Liceul Columbine, petrecut cu 8 ani înainte.

Incidentul sângeros din 16 aprilie 2007 de la Universitatea Virginia Tech a determinat autoritățile să înăsprească securitatea în școli, fiind vizibilă o stigmă socială accentuată față de așa-zisa cultură a armelor sau de folosirea medicamentelor antidepresive de către adolescenți.

Bogdan Diaconiţa

comments

comments