full screen background image

PRI: Bill Clinton, declarat nevinovat (1999)

Pe repede înapoi (PRI) – 12 februarie 1999 a fost o zi grea pentru președintele Statelor Unite, BILL CLINTON.

El a răsuflat ușurat abia atunci când Curtea de Juri a dat verdictul nevinovat în procesul intentat de Camera Reprezentanților ca urmare a relației neprincipiale cu MONICA LEWINSKY.

Aceasta era o stagiară de 22 ani care, pe timpul cât a fost detașată la Casa Albă, a avut o oarecare apropiere față de președinte, atunci în vârstă de 49 de ani.

Presa a întors pe toate fețele această relație amoroasă, alimentată inclusiv cu fotografii și cu telefoane interceptate, astfel încât cazul a ajuns la faza de proces.

Cu câteva luni înainte de aflarea deznodământului, CLINTON a avut două discursuri televizate în care – vorbind la modul general – și-a cerut scuze poporului american pentru greșelile din trecut și nu a uitat să repete că familia reprezintă pentru el cel mai valoros ideal.

Într-adevăr, familia a rămas lângă el, soția HILARRY apărându-l cu stoicism după ce, probabil, și-a făcut toate calculele.

Viața a mers înainte: CLINTON a rămas președinte încă 2 ani după acest incident, apoi s-a retras discret din politică.

Cât despre MONICA LEWINSKY, ea s-a mutat în Marea Britanie, unde a încercat mai multe meserii, printre care și cea de realizator TV.

Succesul i-a venit, însă, tot din participarea la diferite conferințe pe teme politice.

Bogdan Diaconiţa

comments

comments