full screen background image

​Grădină terapeutică și alei senzoriale la Școala Specială “Ion Pillat” Dorohoi

Consiliul Județean, în calitate de partener al Consiliului Local Ivano-Frankivsk, a depus la finanțare pe Programul Interreg un nou proiect pentru dezvoltarea​ Școlii Speciale “Ion Pillat” ​
Prin proiect se urmărește realizarea unei grădini terapeutice, prin instalarea de instrumente muzicale de exterior și amenajarea unei alei senzoriale. De asemenea, vor fi reamenajate parcarea și căile de acces în școala specială de la Dorohoi.

Valoarea totală a proiectului este de 404 mii de euro, din care 364 de mii de euro grant și 40 de mii de euro contribuția celor doi parteneri.

“Punem un accent deosebit pe partea de educație, mai ales că școlile din subordinea Consiliului Județean Botoșani au specific aparte, adresându-se copiilor cu nevoi speciale. Niciun efort nu este prea mare pentru a le asigura mediul propice dezvoltării, astfel încât să dobândească un minim de competențe profesionale care să-i ajute să se integreze mai bine în societate.​” a declarat președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

Instituția a mai beneficiat de o investiție realizată, în anul 2020, tot printr-un proiect transfrontalier, un teren de sport.

Anul trecut (2023) Consiliul Județean Botoșani a aplicat pentru finanțare prin PNRR proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale a unităților de învățământ special și conexe”. Acestea are o valoare de aproximativ 1,5 milioane lei și prevede dotarea Școlilor Profesionale Speciale din Botoșani și Dorohoi și a Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională (CJRAE).

La Școala Specială „Sfântul Stelian” se va dota un laborator de informatică și un atelier de croitorie.

La Școala Specială „Ion Pillat” se are în vederea dotarea a 18 săli de clasă, cu mobilier, echipamente pentru organizarea învățării în mediul virtual și materiale didactice specifice, a unui laborator de informatică, a două cabinete de asistență psihopedagogică, a sălii de sport și a trei ateliere: croitorie, mecanică, construcții și instalații civile.

Pentru CJRAE s-a aplicat în vederea dotării unui cabinet de asistență psihopedagogică cu mobilier și materiale didactice.

Pe lângă aceste finanțări prin PNRR, la cele două școli speciale există proiecte cu finanțare europeană sau guvernamentală, în diferite stadii de implementare, în valoare de 4 milioane de euro.

Vă recomandăm să citiți și:

Lucrările la Teatru au avansat. “După 10 ani de așteptare, mai așteptăm puțin”

comments

comments