full screen background image

Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, eficientizat energetic

Continuă proiectul cu finanțare europeană de eficientizare energetică a Spitalului Clinic de Recuperare Iaşi.

În valoare totală actualizată de circa 5,5 milioane de euro, proiectul presupune termoizolarea anvelopei, eficientizarea sistemului actual de producere a energiei pentru încălzire / răcire, înlocuirea instalației de distribuție între punctul termic și tronsonul B și a distribuției principale din subsol și a coloanelor şi modernizarea sistemului de acționare și ghidaj al lifturilor.

Totodată, este vizată realizarea de rampe de acces pentru persoane cu dizabilități, înlocuirea corpurilor de iluminat cu lămpi cu led sau repararea trotuarelor.

“Este vorba de investiții foarte utile în cadrul programului general de modernizare a sistemului de sănătate. În plus, după cum se știe, utilitățile s-au scumpit masiv în ultimii ani, iar una dintre prioritățile noastre este tocmai eficientizarea consumului de energie. Aceasta este doar una dintre investițiile cu fonduri europene, dar și locale de care va beneficia sistemul medical ieșean în viitorul apropiat!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2021/08/05/spitalul-clinic-de-recuperare-iasi-a-fost-admis-la-finantare-cu-proiectul-recuperare-eficienta-a-pacientului-covid-19-repcov/

comments

comments