full screen background image

Noi cazuri de rujeolă în județul Neamț

Noi cazuri de rujeolă au fost confirmate recent în județul Neamț, iar două adolescente au fost spitalizate în urma acestor infecții.

Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Neamț, săptămâna trecută au fost înregistrate încă două cazuri de rujeolă în municipiul Roman, la două fete cu vârstele de 14 și 15 ani.

Doar una dintre ele avea schema completă de vaccinare împotriva rujeolei.

Adolescentele au fost internate la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

Conform protocoalelor în vigoare, s-a desfășurat o anchetă epidemiologică pentru identificarea contacților direcți ai acestora, iar medicul de familie a fost informat pentru a aplica măsurile antiepidemice necesare.

Aceste noi cazuri vin în contextul în care județul Neamț a raportat anterior alte 3 cazuri de rujeolă, primul fiind înregistrat la finele lunii ianuarie la un copil de 3 ani din Roman, care nu era vaccinat.

Pentru a limita răspândirea bolii, Ministerul Sănătății a dispus administrarea unei doze suplimentare de vaccin copiilor cu vârste între 9 și 11 luni, cunoscută sub denumirea de “doza 0”, însă aceasta nu este considerată în evaluarea acoperirii vaccinale cu două doze de vaccin ROR.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/02/07/judetul-neamt-in-topul-celor-mai-imbatranite-regiuni-din-moldova/

comments

comments