full screen background image

Tren Intercity pe traseul București – Piatra Neamț

CFR Călători anunță reintroducerea serviciului Intercity pe mai multe rute din țară, inclusiv pe traseul București-Piatra Neamț, în cadrul planului de mers al trenurilor.

Această decizie vine după o pauză de 8 ani în care acest serviciu nu a mai fost oferit pe aceste rute.

Pentru planul de mers de tren 2023/2024, serviciul Intercity a fost introdus pe două noi relații: București Nord – Galați și retur, precum și București Nord – Bacău – Piatra Neamț și retur.

CFR Călători urmărește să adapteze oferta de transport feroviar de pasageri la cererea pieței, atât prin optimizarea tipului de serviciu oferit călătorilor, cât și prin ajustarea programului și capacității de transport.

Este planificată, de asemenea, introducerea serviciului Intercity pe alte rute, precum București Nord – Craiova – Timișoara – Arad, în cazul în care condițiile tehnice ale infrastructurii feroviare vor permite acest lucru.

Începând cu reintroducerea serviciului Intercity în decembrie 2022, numărul călătorilor transportați a crescut semnificativ, ajungând la 2200 de călători/zi în anul 2023, comparativ cu 1500 de călători/zi în anii precedenți.

Trenurile Intercity sunt echipate cu peste 40 de vagoane de călători, modernizate și conforme standardelor actuale, oferind călătorilor facilități precum instalație de climatizare, toalete ecologice, prize electrice, conexiune Wi-Fi, și multe altele.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/26/reabilitarea-liniei-de-cale-ferata-focsani-roman/

comments

comments