full screen background image

Reabilitarea liniei de cale ferată Focșani – Roman

Proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Focșani – Roman primește acord de mediu.

Președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru, a anunțat că proiectul de “Reabilitare a liniei de cale ferată Focșani-Roman,” care traversează cinci unități administrativ-teritoriale din județul Neamț și porțiuni din Vrancea și Bacău, a primit Acord de Mediu.

Proiectul, al cărui titular este Compania Națională de Căi Ferate „CFR” S.A., vizează cinci sectoare pe traseul liniei existente cu o lungime totală de 147,7 km.

În următorii ani, acestea urmează să fie reabilitate cu linie dublă și electrificată, reducând declivitățile și crescând viteza operațională la 160 km/h pentru trenurile de pasageri și la 120 km/h pentru cele de marfă.

Printre localitățile din județul Neamț incluse în proiect se numără Moldoveni, Secuieni, Trifești, Horia și Roman.

Odată finalizat, proiectul va aduce beneficii semnificative pentru zecile de mii de călători care utilizează această rută, asigurând călătorii mai rapide și condiții îmbunătățite în gări.

Potrivit graficului, durata de execuție a lucrărilor este de 36 de luni, iar perioada de funcționare este nelimitată, sub rezerva realizării lucrărilor de întreținere și reparații conform normativelor în vigoare.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/01/25/fonduri-suplimentare-pentru-sustinerea-sportului/

comments

comments