full screen background image

Sindicatele anunță GREVA GENERALĂ în sistemul de protecţie socială

FEDERAŢIA NAŢIONALĂ SINDICALĂ DIN ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI FNS „PRO.ASIST”, federaţie reprezentativă pentru sectorul de activitate ”Asistenţă Socială solicită GUVERNULUI ROMÂNIEI, respectiv Primului Ministru Ion Marcel CIOLACU și MINISTERULUI MUNCII ȘI SOLIDARITĂȚII SOCIALE,  Ministrului Simona BUCURA-OPRESCU deblocarea de urgență a angajărilor și în SISTEMUL DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ alături de cel din SĂNĂTATE.
De mai mult timp, FNS PRO. ASIST trage semnale de alarmă cu privire la faptul că sistemul de asistență socială, în mod deosebit serviciile sociale rezidențiale (pentru persoane adulte cu dizabilități, pentru persoane vârstnice dar și pentru copii) au deficit de personal, atât personal de specialitate dar și personal de îngrijire care la acest moment este situat la 40% din necesar. Recomandările și măsurile lăsate de instituțiile care au efectuat controale în anul 2023 la furnizorii publici de servicii sociale, au vizat angajarea de personal și din acest motiv considerăm imperios necesară deblocarea angajărilor și în sistemul de asistență socială. Așa cum, în SĂNĂTATE, lipsa de personal afectează grav actul medical și oferirea de servicii de calitate pacienților și are urmări grave pentru aceștia, așa și în ASISTENȚĂ SOCIALĂ prin lipsa de personal este afectat procesul de îngrijire, recuperare, reabilitare, socio-medical oferit beneficiarilor de servicii sociale și care, de asemenea, are avea urmări grave pentru aceștia.
Acest ultim demers pe care FNS PRO.ASIST îl are către instituțiile abilitate să ia măsuri pentru deblocarea angajărilor în ASISTENȚĂ SOCIALĂ, este premergător strângerii de semnături pentru GREVA GENERALĂ în sistem pe care o vom declanșa în luna martie începând cu data de 11.03.2024.
Camelia Socianu

comments

comments