full screen background image

Strângere de fonduri pentru ISU Suceava, demarată de Fundația Umanitară ASSIST, în cadrul Concertului Caritabil de Crăciun

Sărbătorile de iarnă vin în fiecare an la Suceava cu emoție, bucurie și generozitate. Cu acest prilej, comunitatea suceveană a fost invitată la finalul săptămânii trecute la Concertul Caritabil de Crăciun organizat de Fundația Umanitară ASSIST, un spectacol cu armonii muzicale de sezon. Acest eveniment nu numai că îmbracă sărbătorile de iarnă în note muzicale, dar aduce în prim-plan esența Crăciunului: solidaritatea și grija față de cei aflați în nevoie.

Donații de 58.000 lei pentru instruirea personalului paramedical și a voluntarilor ISU Suceava în acordarea primului ajutor medical

Concertul Caritabil de Crăciun de anul acesta a avut loc pe data de 8 decembrie, la Biserica Romano-Catolică „Sfântul Ioan Nepomuk” din Suceava.
Evenimentul a fost dedicat strângerii de fonduri pentru Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava.

Cu banii strânși în cadrul concertului și din donații online, vor fi achiziționate trei seturi de manechine CPR în valoare de 58.000 de lei. Acestea vor fi folosite pentru instruirea privind acordarea primului ajutor medical a trei dintre subunitățile ISU din județul Suceava.

Aproximativ 300 de membri ai comunității sucevene au luat parte la inițiativa demarată de Fundația Umanitară ASSIST în cadrul Concertului Caritabil de Crăciun.

Totalul donațiilor din seara spectacolului a ajuns la valoarea de 18.087 de lei, iar ASSIST Software a donat valoarea dublată a acestor contribuții.
Necesarul de 58.000 de lei a fost completat de donația de 1.500 de lei din partea Clinicii de Oftalmologie NOVAOPTIC și de donațiile online ulterioare.
Așadar, dorința de a dota cele trei subunități ISU cu seturi de manechine CPR a devenit realitate în preajma sărbătorilor de iarnă, datorită comunității care a răspuns cu generozitate apelului lansat de către Fundația Umanitară ASSIST.

Manechinele CPR, esențiale pentru formarea salvatorilor

Datele statistice ne arată că un procent redus din populația României știe să acorde primul ajutor medical.

Tocmai de aceea, este nevoie ca împreună să facilităm accesul la pregătire și să oferim posibilitatea exersării manevrelor salvatoare de viață pentru siguranța noastră si a celor aflați în dificultate.

Conform maiorului Alin Găleată, din cadrul ISU Suceava, „manechinele CPR sunt esențiale pentru formarea salvatorilor, iar achiziționarea acestora prin contribuția benevolă a comunității oferă un plus valoare activităților de pregătire a paramedicilor și voluntarilor suceveni, dar și a populației, deopotrivă.”

Drept urmare, Fundația Umanitară ASSIST consideră că efortul comun și implicarea manifestate de fiecare donator poartă definiția binelui și valoarea vieților salvate, atunci când o situație limită se produce.

Manechinele de resuscitare cardiopulmonară (CPR) sunt reprezentări precise ale corpului uman, devenind instrumente esențiale pentru formarea profesională a personalului paramedical și a voluntarilor.

ISU Suceava dispune de un singur set de manechine CPR de instruire, iar completarea echipamentelor ar conduce la o eficientizare a pregătirii salvatorilor de vieți.

Menționăm faptul că, până în prezent, peste 1000 de voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune”, din cadrul ISU Suceava, iar prin achiziționarea acestor echipamente s-ar facilita pregătirea unui număr mai mare de cursanți.

 

O seară plină de compasiune, altruism și recunoștință

Armoniile muzicale de sezon au prins viață datorită artiștilor talentați din Suceava și Iași. Pentru a-și arăta sprijinul față de această cauză, artiștii au susținut spectacolul pro-bono și i-au încântat pe cei prezenți cu simfonii alese, din repertoriul național și internațional.

Concertul a fost deschis de elevul Alexandru Mihai Dragomirescu, la chitară. Ulterior, pe scenă au urcat numeroși artiști cunoscuți pe plan local: Onesciuc Johannes (pian), Răzvan Lupu (chitară), Ramona Lupu (vioară), Rusu Lucian (marimba), Raul Chiș (vioară) și Iulian Bolog (violă).

Un alt moment încărcat de emoție a fost oferit de soprana Alexandra Bălteanu, iar finalul spectacolului a fost oferit de Brass Orchestra.

Unul dintre momentele cheie de la începutul evenimentului a fost recunoașterea eforturilor aduse de SERCOM Electric, Rotary Club Suceava-Bucovina, EDU MAX, Teatrul Municipal “Matei Vișniec” și Biserica Romano-Catolică “Sfântul Ioan Nepomuk”, în cadrul acțiunilor Fundației Umanitare ASSIST.

Aceste parteneriate strategice au asigurat succesul numeroaselor proiecte și campanii caritabile demarate pentru comunitatea din Suceava.

Reprezentanții acestor companii, instituții și asociații au venit în fața publicului prezent la concert, acompaniați de ropote de aplauze.

În spiritul sărbătorilor de iarnă, comunitatea a dat dovadă că puterea solidarității și a generozității poate schimba vieți și poate construi un viitor mai sigur.
Eforturile depuse de Fundația Umanitară ASSIST, artiștii talentați și de publicul numeros vor aduce un impact pozitiv de durată în Suceava.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/12/07/concert-caritabil-de-craciun-organizat-de-fundatia-umanitara-assist/

comments

comments