full screen background image

Punct de Comandă Mobil pentru ISU Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina” al Judeţului Suceava a primit în dotare, de curând, un Punct de Comandă Mobil, cu dotări de ultimă generație.

Punctul de Comandă Mobil este format dintr-o autospecială cu două încăperi: un compartiment de comandă şi un compartiment pentru operatori.

Compartimentul de comandă este un spațiu de lucru destinat prezentării situațiilor şi luării deciziilor în teren, în cazul unor situații de urgenţă majore.

Va putea găzdui 6 – 7 persoane, deservite de încă o persoană cu rol de operator, care să gestioneze situația de la locul producerii evenimentelor.

Compartimentul este echipat cu sisteme de comunicații moderne, care permit punerea în legătură audio a mai mulți interlocutori aflați pe oricare din sistemele TETRA, UHV, VHF, GSM, telefonie fixă și telefonie prin satelit, precum și sistemul telefonic intern al Punctului de Comandă.

Această autospecială nouă de intervenție a fost achiziționată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul proiectului european “VIZIUNE 2020”.

comments

comments