full screen background image

Niciun caz de rujeolă în judeţul Neamţ

În urma declarației ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, de zilele trecute, epidemia de rujeolă a fost oficial declarată la nivel național.

Cu toate acestea, județul Neamț se bucură de o situație favorabilă, neînregistrând niciun caz de rujeolă în ultimii trei ani, în perioada 2021-2023.

Direcția de Sănătate Publică Neamț a anunțat că dispune de stocuri suficiente de vaccin ROR, care oferă protecție împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei.

În contextul declanșării epidemiei la nivel național, autoritățile recomandă cetățenilor să se adreseze medicilor de familie pentru a beneficia de imunizare.

Această măsură preventivă este esențială în combaterea răspândirii bolii și protejarea sănătății comunității.

Populația este îndemnată să fie proactivă în privința imunizării și să beneficieze de vaccinul ROR, astfel contribuind la menținerea unui nivel scăzut de incidență a rujeolei în județul Neamț.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi seara, că a declarat epidemie de rujeolă la nivel naţional, pentru a face posibilă vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 luni, precum şi recuperarea celor nevaccinaţi sau cu schema de vaccinare incompletă, având în vedere creşterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum şi numărul mare de spitalizări în secţiile de pediatrie şi boli infecţioase al copiilor infectaţi.

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel naţional, în 29 de judeţe.

“Rujeola este o boală infecţioasă, care se transmite cu uşurinţă mai ales la copiii nevaccinaţi, iar, uneori, evoluţia este gravă și pot apărea complicații. Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani. Recenta adoptare a Strategiei Naţionale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare,” a declarat Ministerul Sănătății.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/12/07/posturi-vacante-la-serviciul-de-ambulanta-neamt/

comments

comments