full screen background image

Paradă militară la Suceava, de Ziua Națională

În municipiul Suceava, manifestările de 1 Decembrie s-au desfășurat cu începere de la ora 10.00, în fața Bisericii Sf. Înviere, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire a eroilor și au continuat cu depunerea de coroane și jerbe de flori la monumentul eroilor de lângă biserică.

Prefectul ALEXANDRU MOLDOVAN a prezentat mesajul Guvernului, potrivit căruia “Marea Unire a avut loc după nenumărate sacrificii umane și materiale”.

 

Președintele Consiliului Județean Suceava, GHEORGHE FLUTUR, a reamintit că Bucovina a avut un rol fundamental în realizarea Marii Uniri de la 1918 și a scos în evidență realizările actuale.

 

 

Primarul municipiului Suceava, ION LUNGU, a spus că Marea Unire trebuie prețuită și dusă mai departe generațiilor viitoare.

 

 

A urmat defilarea de pe Bulevardul Ana Ipătescu.

La parada militară au luat parte soldaţi din Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoşani, Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistriţa, Brigada 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” Bacău, Colegiul Național Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, Direcția Regională de Informații Moldova Nord și Poliția Locală Suceava.

Până la ora 15:00, sucevenii pot vizita o expoziție de tehnică militară organizată pe strada Nicolae Bălcescu.

La manifestări au participat reprezentanți ai administrației publice județene și locale, ale structurilor aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, asociațiilor veteranilor de război, Asociației „Cultul Eroilor” filiala Suceava, precum și reprezentanți ai societății civile.

Primăria Suceava a distribuit gratuit stegulețe și fulare tricolore.

Pentru desfășurarea manifestărilor, au fost instituite restricţii pentru traficul rutier.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/29/klavier-art-duo-festival-radauti-2023/

comments

comments