full screen background image

Continuă protestele unor bugetari nemţeni

Angajații de la Casa Judeţeană de Pensii Neamţ și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț nu renunță la protestele lor împotriva condițiilor de salarizare.

În ultima decadă a lunii noiembrie, bugetarii nemulțumiți au continuat să-și facă auzite revendicările.

Salariații de la Casa Județeană de Pensii Neamț au reluat acțiunile de protest începute în a doua jumătate a săptămânii trecute.

Ieri, 20 noiembrie, la ora 08:30, aceștia au ocupat din nou treptele instituției de pe strada Calistrat Hogaș din reședința de județ, exprimându-și nemulțumirea față de condițiile salariale și făcând cunoscute revendicările lor.

Determinați să continue protestul până la rezolvarea revendicărilor sau până la expirarea autorizației obținute de la Primăria Piatra Neamț (29 noiembrie), salariații sunt prezenți în fața instituției în fiecare zi lucrătoare între 08:30 și 09:20.

Pancarte cu mesaje precum „Fără discriminare în salarizarea funcționarilor publici”, „Salarii decente, respect, demnitate”, „Muncă egală, salarii egale” sunt purtate de manifestanți în timpul protestului, care se desfășoară în intervalul programului de lucru cu publicul al instituției.

Angajații DSP Neamț nu au de gând să renunțe la protest până când nu vor obține majorări salariale cel puțin la nivelul celor din casele de asigurări de sănătate.

Nemulțumirea lor este evidentă și în continuare, iar reprezentanții sindicatului spun că vor rămâne mobilizați până când vocile lor vor fi auzite.

Nicoleta Popa, reprezentantul Sindicatului DSP Neamț, a declarat: „Credem că colegii noștri de la CNAS au fost răsplătiți pentru protestele lor, în timp ce noi am rămas în afara beneficiilor.

Situația nu este corectă, având în vedere volumul de muncă la noi, care este cel puțin egal, dacă nu chiar mai mare. Vom continua să ne exprimăm nemulțumirile până când vom fi ascultați!”

Un protest spontan a avut loc astăzi şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, unde personalul TESA a ieşit în curtea unităţii pentru a solicita salarii în raport cu munca pe care o desfăşoară.

Prostele pot continua până la blocarea activităţii instituţiilor.

 

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/20/asfalt-turnat-pe-drumul-catre-gospodine/

comments

comments