full screen background image

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț se alătură celebrării Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, prin organizarea unei serii de manifestări menite să sublinieze importanța respectării drepturilor copiilor și să ofere comunității ocazia de a cunoaște mai bine activitatea instituției.

În seara zilei de luni, 20 noiembrie, clădirea administrativă a DGASPC Neamț va fi iluminată în albastru, culoarea simbol a acestei zile.

Această inițiativă are scopul de a atrage atenția asupra drepturilor copiilor și de a transmite un mesaj de susținere pentru binele și bunăstarea acestora.

Între 20 și 24 noiembrie, în toate centrele pentru copii din județul Neamț vor avea loc diverse activități menite să celebreze Ziua Internațională a Drepturilor Copilului.

Aceste manifestări au ca obiectiv promovarea unei abordări deschise și transparente asupra activității DGASPC Neamț, oferind totodată comunității posibilitatea de a vizita centrele rezidențiale pentru copii din Piatra Neamț.

Pe 22 noiembrie, între 10:00 și 12:00, DGASPC Neamț își va deschide porțile pentru comunitate, invitând toți nemțenii interesați să viziteze centrele rezidențiale pentru copii din Piatra Neamț.

Printre acestea se numără Casa Felicia din cadrul Complexului de Servicii Elena Doamna, Complexul de Servicii Rezidențiale pentru Copii și Tineri cu Dizabilități Piatra Neamț (Sancta Maria) și Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități cu Echipa Mobilă.

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului a fost stabilită în data de 20 noiembrie 1989, odată cu semnarea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului.

În România, această convenție a fost ratificată în 1990, iar prevederile sale au stat la baza legilor care reglementează protecția copiilor în țară.

Evenimentele organizate de DGASPC Neamț reprezintă un efort continuu de promovare a drepturilor și bunăstării copiilor.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2023/11/16/concert-de-toamna-tarzie-la-piatra-neamt/

comments

comments