full screen background image

Un nou succes pentru monodrama Silviei Răileanu

Actrița Silvia Răileanu, din Botoșani, a câștigat premiul pentru CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ si MARELE PREMIU pentru CEL MAI BUN SPECTACOL la Festivalul de Monodrama din Colombo, Sri Lanka.
Silvia Răileanu a participat cu spectacolul “Să nu ne răzbunaţi” (adaptare text de Ionuţ Poclid, regia şi scenografia sunt semnate de Silvia Răileanu şi Mirela Nistor; distribuţia: Silvia Răileanu; voce text: Cezar Amitroaei; montaj şi procesare video: Florin Petrosceac).

Presa a fost prezentată în cadrul Studioului de Teatru pentru Tineret al Teatrului “Vasilache”, la Festivalurile Internaţionale de Monodramă Bacău (2019), Mongolia – Ulan Bator (2019), Albania – Korça (2021), Ujhorod, Ucraina (2021), în Sharm El Sheik, Egipt (2021), Alexandria, Egipt (2022), Algeria (2022), Liban (2023).

Silvia Răileanu a fost mai desemnată Cea mai bună actriță la festivalul din Egipt, a obţinut premiul de regie la Festivalul din Mongolia şi spectacolul „Să nu ne răzbunaţi” a primit premiul pentru cea mai bună piesă în Algeria, Liban şi Ucraina.

Colombo Theatre Festival este unul din cele mai importante manifestări de acest fel din Asia și a reunit, în acest an, concurenți din 7 ţări. Din Europa au participat Spania, România, Polonia şi Ucraina. Africa a fost reprezentată de Tunisia, iar din Asia au evoluat actori din India, Sri Lanka şi Bangladesh.

Vă recomandăm să citiți și:

Spectacolul „Să nu ne răzbunați” pe scena unui Festival din Asia

comments

comments