full screen background image

Fundația Star of Hope Romania a dat startul campaniei „O comunitate fără bariere”

Pentru Fundația Star of Hope Romania, ziua de miercuri, 20 martie 2024, a avut o dublă semnificație și a fost încărcată de multă emoție.

Începând cu ora 11.30, echipa Star of Hope Romania a organizat conferința de presă cu tema ”Familia, școala, comunitatea- rolul lor în dezvoltare persoanei cu sindrom Down”, alături de reprezentanți ai autorităților locale, ai ONG-urilor, părinți care au copii cu sindrom Down, dar și cadre didactice din Iași.

Au răspuns invitației Mihai Chirica, Primar al Municipiului Iași, Camelia Ciornia, consilier local, Paul Butnariu – Președinte Camera de Comerț și Industrie Iași, Gabriela Raus, inspector școlar – Inspectoratul Școlar Județean Iași, Conțiu Șoitu, Profesor dr. univ. – Decan al Facultății de Filosofie și Științe Social Politice, Anca Hardulea, Director – Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Iași, Alexandru Grinea, inspector special – AJPIS Iași, Mihaela Zaharia, Sef Serviciu Evaluare Complexă – DGASPC Iași.

În cadrul conferinței s-a evidențiat necesitatea implicării comunității, a autorităților locale, a instituțiilor școlare alături de familia copilului copilului cu sindrom Down.

Participanții au adus în discuție experiențe personale, resursele disponibile și provocările întâlnite în viața copiilor cu sindrom Down, contribuind la o înțelegere mai profundă și la promovarea unei societăți mai incluzive.

Fundația Star of Hope Romania a dat startul campaniei „O comunitate fără bariere”, care se va desfăşura în perioada 20 martie – 22 aprilie 2024 în vederea conștientizării comunității cu privire la importanța acceptării și integrării persoanelor cu sindrom Down și autism.

„Comunitatea ieșeană trebuie să devină un model de solidaritate, incluziune și responsabilitate socială! Iată crezul nostru! De aceea, Primăria Municipiului Iași și-a propus să fie întotdeauna alături atât de oamenii în suferință, cât și de organizațiile care se implică activ în viața cetății!

Prin astfel de proiecte generoase reaprindem speranța acolo unde, deseori, există doar dezamăgire și abandon. Un cuvânt frumos, o încurajare, o mână de ajutor pot transforma un tânăr care a renunțat la toate într-un om adevărat, capabil să o ia de la început, să se ia la luptă cu destinul potrivnic. Și să-l învingă!

Toate activitățile instituțiilor implicate în proiecte sociale sunt importante pentru Municipiul Iași, pentru regiunea de Nord-Est, pentru România.

Când avem însă de-a face cu un ONG care a venit în țara noastră încă din zilele revoluției din decembrie 1989 – așa cum este Star of Hope -, nu te poți abține de la un gest de profundă admirație și respect.

Suntem împreună de peste 34 de ani, timp mai mult decât suficient pentru a vedea că Star of Hope este o organizație profesionistă, serioasă, un demn model de urmat și de alte ONG-uri!

Mulțumim, Star of Hope, pentru tot ceea ce faceți pentru comunitatea ieșeană!”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Citeşte şi: https://vivafm.ro/2024/03/20/propuneri-de-alfabetizare-climatica-a-antreprenorilor-si-eficienta-energetica/

comments

comments