full screen background image
procurorii

Percheziții în cazul Alexandra! Medicul de gardă are calitate de suspect

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava  au descins, vineri, la domiciliul și locurile de muncă ale medicului care a fost de gardă în noaptea în care a murit Alexandra Ivanov, dar și la medicul curant.

Medicul suspendat are calitate de suspect în dosarul în care au fost audiate, până acum 13 persoane. Procurorii au dispus și efectuarea unei expertize medico-legale care sa clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei.

Iată comunicatul integral:

La data de 01.09.2023, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, s-a procedat la audierea, in calitate de suspect a numitei P.M., în cauza privind decesul pacientei Ivanov Alexandra, pe perioada internarii la Spitalul Județean de Urgențe Mavromati” Botoșani.

În cadrul acestei proceduri, ce s-a desfășurat pe durata a șase ore, după ce i-au fost aduse la cunoștința suspectei drepturile și obligațiile aferente, aceasta a formulat apărări, raportat la acuzațiile aduse, susținerile urmând a fi analizate in contextul întregului ansamblu probatoriu.
Precizăm că, în cauză, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale care să clarifice circumstanțele și împrejurările decesului pacientei Ivanov Alexandra, dem
ers procedural aflat în desfășurare.
După preluarea dosarului de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava au fost audiate un număr de 13 persoane, respectiv: părinții, soțul, fratele persoanei decedate, care s-au constituit părți civile în cauză, personalul medical care era de serviciu la data respectivă, medicul curant și celelalte paciente internate în același salon, urmând a fi analizate și coroborate aceste probe în cel mai scurt timp posibil, în vederea soluționării cauzei cu celeritate.
Tot în cursul acestei zile, au fost puse în executare un număr de 3 mandate de percheziție domiciliară, emise la solicitarea procurorului de caz, de către judecătorul de drepturi și libertăți competent, vizând imobile cu destinație personală și profesională aparținând persoanei vizate de ancheta martorului ce a avut calitate de medic curant, find ridicate înscrisuri și sisteme informatice relevante. În completarea probatoriului s-a dispus a fi depuse la dosar mai multe seturi de înscrisuri medicale emise de autorități publice cu atribuții corelative în domeniul medical. 
 
Facem precizarea ca efectuarea în continuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului și care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

comments

comments