full screen background image

A treia seară de protest pentru Alexandra. Ministerul Sănătății: “au fost identificate mai multe nereguli”

Tragedia de la Botoșani a scos, pentru a treia seară consecutiv, oamenii în stradă.
Sâmbătă și duminică, sute de persoane, familii tinere, cu copii, au aprins lumânări la Maternitate, iar astăzi s-au adunat în fața Prefecturii, unde au cerut DREPTATE PENTRU ALEXANDRA.
Unii au purtat tricouri cu mesajul NU AM AER, acesta fiind ultimul mesaj trimis de Alexandra mamei sale.
Oameni au depus flori pe esplanada Palatului Administrativ , unde au protestat, tacit, mai bine de două ore.
Protestul s-a mutat, spre seară, din nou, în fața Maternității, după un marș pe străzile orașului. Ca în fiecare seară, la protest au participat și membri ai familiei.
Fratele Alexandrei, Vlad Miron, crede că fata de 25 de ani putea fi salvată, dar că medicii nu și-au făcut datoria.

Alexandra Ivanov, mamă a trei copii, a ajuns joi la spital cu sarcină oprită în evoluție și a decedat vineri dimineață, după o noapte de chinuri.

Ministerul Sănătății: “au fost identificate mai multe nereguli”

Potrivit unui un comunicat de presă transmis, luni, de Ministerul Sănătăţii, citat de Agerpres:

“Ca urmare a verificărilor efectuate au fost identificate mai multe nereguli în activitatea desfăşurată de către personalul din cadrul unităţii spitaliceşti, aflat în serviciu la data evenimentului. La nivelul Ministerului Sănătăţii a fost constituit un grup de lucru condus de ministrul Sănătăţii, cu reprezentanţii Inspecţiei Sanitare de Stat, Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii şi secretarii de stat pentru asistenţa medicală şi pentru sănătate publică. În urma analizei informaţiilor primite au fost solicitate verificări suplimentare instituţiilor competente, conform legii, pentru modul de asigurare a asistenţei medicale, respectiv Colegiul Medicilor Botoşani şi Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate”, se precizează în comunicat.

Oficialii Ministerului Sănătăţii susţin că a fost sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani pentru a efectua cercetări în această cauză.

Ministerul Sănătăţii a solicitat Consiliului Judeţean Botoşani, în subordinea căruia funcţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” “să ia urgent măsurile necesare, pentru prevenirea pe viitor a unor astfel de evenimente şi asigurarea permanentă a asistenţei medicale pacienţilor din această unitate sanitară”.

“Ministerul Sănătăţii monitorizează îndeaproape situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani, în limitele competenţelor legale, atribuite odată cu descentralizarea spitalelor către Autorităţile Locale în anul 2009/2010″, se mai arată în comunicat.

Vă recomandăm să citiți și:

Personalul medical care a fost în tură când a murit Alexandra a fost suspendat

comments

comments