full screen background image

PRI: Este arestat Carlos Şacalul (1994)

Pe repede înapoi (PRI) – Ziua de astăzi ne prilejuiește o scurtă incursiune în lupta cu terorismul mondial.

Asta deoarece, pe 14 august 1994, era arestat în Sudan CARLOS ȘACALUL, un venezuelean dat în urmărire internațională pentru atentate în serie.

Dar de unde acest renume, evident negativ?

Adept al ideologiei comuniste și fire violentă, el a condus, în anii ‘70 – ‘80 ai secolului trecut, o serie de atacuri armate în țări occidentale.

CARLOS a atacat instituții statale, dar a provocat explozii și în bănci, săli de cinema, restaurante și chiar asupra unor trenuri și avioane, semănând panică în rândul civililor.

Căutat intens de serviciile secrete occidentale, el s-a retras împreună cu subalternii săi în țări din Orient, dar a circulat și în statele comuniste, inclusiv România, evident cu acceptul Securității.

S-a vorbit mult despre comenzile pe care CARLOS le-ar fi primit din partea lui NICOLAE CEAUȘESCU pentru asasinarea unor disidenți români de la Paris, dar până acum a fost pe deplin documentată doar explozia bombei de la Radio Europa Liberă, în anul 1981.

Atunci, bomba care era destinată secției române a postului de radio a fost montată greșit, lângă zidul redacției cehoslovace.

Dar căderea comunismului și noua ordine mondială i-au redus considerabil aria de acțiune lui CARLOS ȘACALUL.

Pe 14 august 1994, retras în Sudan, el a suferit o operație, după care a fost tranchilizat și predat unei echipe a Serviciilor Secrete franceze.

Transportat în mare grabă la Paris, CARLOS a fost judecat și condamnat la închisoare pe viață.

comments

comments