full screen background image

Constructori botoșăneni pentru modernizarea DJ Lozna-CălineștI-DN29C-Talpa  

Drumul Județean 291B, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa, va fi modernizat prin intermediul unei finanțări obținute de către Consiliul Județean Botoșani în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Direcția Județeană de Drumuri și Poduri a finalizat licitația și a desemnat o asociere formată din firmele botoșănene Big Conf și Cornell’s Floor.

„Modernizarea Drumului Județean 291B, Lozna – Călinești – DN29C – Talpa, este un proiect important pentru Consiliul Județean Botoșani. Investiția, una dintre cele mai solicitate de către locuitorii din zona de Nord-Vest a județului, a devenit prioritară pentru actualul executiv al Consiliului Județean, care a identificat soluția de finanțare și și-a asumat realizarea documentației tehnice pentru a scurta perioada de implementare. Este un proiect care va trebui finalizat în următoarele 18 luni și care va aduce noi oportunități de dezvoltare a regiunii”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea totală a proiectului, în care este inclus și TVA și cheltuielile neeligibile este de aproximativ 27 de milioane de lei, din care 26,5 milioane de lei o reprezintă finanțarea obținută prin PNI „Anghel Saligny”, iar diferența este asigurată de către Consiliul Județean Botoșani. Durata de execuție este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

„S-a finalizat licitația privind execuția lucrărilor și imediat ce constructorul va constitui garanția de bună execuție vom emite ordinul de începere a modernizării celor șapte kilometri de drum de piatră. La fel ca și la celelalte investiții, vom solicita constructorului să facă lucrări de calitate, pentru că ne dorim o infrastructură rutieră care să nu pună niciun fel de problemă participanților la trafic și să reziste în timp. În ultimii ani, Consiliul Județean Botoșani a modernizat sectoare importante de drum județean”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

În ultimele două luni, au început lucrările de modernizare pe trei sectoare de drum județean (DJ293A, Viișoara – Viișoara Mică – Coțușca; DJ294A, Avrămeni – Panaitoaia – Dimitrie Cantemir – DN24C și  Dl294B, Ștefănești – Murguța – Dobârceni), care totalizează aproximativ 25 de kilometri. De asemenea, urmează a mai fi scos la licitație pentru executarea lucrărilor de modernizare pe 10 kilometri din DJ291D Oroftiana; Baranca – Bajura. „Investițiile în infrastructură creează premisele dezvoltării județului, iar echipa Consiliului Județean demonstrează că are capacitatea de a demara proiecte mult așteptate de botoșăneni”, a conchis Doina Federovici.

Vă recomandăm să citiți și:

Proiectul: „Îmbunătățirea acțiunilor transfrontaliere pentru drumuri mai bune între România și Ucraina”

comments

comments