full screen background image

Taxele şi impozitele locale pentru anul 2015 nu vor fi majorate

plata taxe     Executivul sucevean nu va propune deliberativului o majorare a taxelor şi impozitelor locale aferente exerciţiului bugetar 2015, a anunţat  Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, care a menţionat că, din iniţiativă locală, o creştere a dărilor în cauză nu a mai fost operată de acum 8 ani.

Lungu: “Nici în anul 2015, taxele şi impozitele locale nu vor fi majorate. Vom avea acelaşi taxe şi impozite locale, însă doar dacă Guvernul nu dispune altfel. Noi din 2006, nu am mai procedat la mărirea acestora. Şi în anul viitor, rămâne valabil sistemul de acordare a bonificaţiilor pentru plata anticipată integrală a obligaţiilor către bugetul local. Astfel, atât persoanele fizice, cât şi cele juridice, care îşi onorează pentru întregul an, până la finele primului trimestru al lui 2015, impozitele şi taxele pe clădiri şi terenuri, vor avea parte de o diminuare cu 10% a sumei datorate. În plus, începând din 2013, de deducerea de 10% au parte şi plătitorii impozitului pe mijloace de transport, persoane fizice şi peroane juridice. Proiectul de hotărâre este în dezbare publică, urmând fi aprobat în şedinţa din luna noiembrie a Consiliului Local”.

Din categoria veniturilor proprii ale bugetului local fac parte impozitul şi taxa pe clădiri, impozitul şi taxa pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru folosirea mijloacelor de reclamă şi publicitate, impozitul pe spectacole, taxa hotelieră, taxele speciale, alte taxe locale, amenzile şi penalităţile aferente impozitelor şi taxelor locale, taxele de timbru etc.

comments

comments




Leave a Reply

avatar