full screen background image

Zeci de localități fără apă, din cauza furtunii

UPDATE ora 16.00
S.C. NOVA APASERV S.A, revine la comunicatul transmis în dimineața zilei de 26.07.2023, cu privire la întreruperea furnizării apei, către utilizatorii din orașele Ștefănești și Săveni, respectiv localitățile: Stânca, Mihălășeni, Călărași, Răuseni, Santa Mare, Românești, Hlipiceni, Durnești, Dobârceni, Bobulești, Dângeni, Ungureni, Drislea, Ionășeni, Trușești, Albești, Todireni, Guranda, inclusiv comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași.
Echipele de intervenție ale societății Delgaz Grid nu au finalizat remedierea defecțiunii și repunerea în funcțiune a instalației electrice ce alimentează stația de pompare, fapt pentru care se prelungește termenul estimat pentru reluarea furnizării apei potabile catre utilizatorii alimentați din sursa Prut.

“Ne cerem scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile și le mulțumim pentru înțelegere. Imediat ce se vor încheia lucrările la rețeaua electrică, inerente unor astfel de situații, vă asigurăm că vom face tot posibilul să reintrăm cât mai operativ în regimul normal de furnizare a apei potabile.”  transmite conducerea unității.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani anunță că, din cauza fenomenelor meteo extreme din noaptea trecută, 25-26 iulie 2023, Delgaz Grid a întrerupt furnizarea cu energie electrică a staţiei de pompare de Stânca Costeşti ca urmare a unui incendiu produs la un transformator şi la instalaţia electrică aferentă. Echipele de intervenţie ale Delgaz Grid lucrează în acest moment la remedierea defecţiunii şi repunerea în funcţiune a instalaţiei ce alimentează staţia de pompare, estimând ca astăzi până în ora 12 să finalizeze lucrările.

Prin urmare alimentarea cu apă potabilă este întreruptă în cursul zilei de astăzi, 26.07.2023, către utilizatorii din orașele Ștefănești și Săveni, respectiv localitățile: Stânca, Mihălășeni, Călărași, Răuseni, Santa Mare, Românești, Hlipiceni, Durnești, Dobârceni, Bobulești, Dângeni, Ungureni, Drislea, Ionășeni, Trușești, Albești, Todireni, Guranda, inclusiv comunele Bivolari și Andrieșeni din județul Iași.
Nova Apaserv își cere scuze față de consumatorii afectați de sistarea apei potabile și le mulțumește pentru înțelegere. 

Imediat ce se vor încheia lucrările la rețeaua electrică, inerente unor astfel de situații, furnizorul asigură că va face tot posibilul să reintre cât mai operativ în regimul normal de furnizare aapei potabile. 

Reluarea furnizării apei se va face treptat și va fi resimțită de utilizatori înfuncției de localizarea și configurația terenului în zonele de distribuție.

comments

comments
Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza