full screen background image

Fetiță de numai 8 ani sechestrată, violată și ucisă de propriul unchi

UPDATE: BĂRBATUL A FOST ARESTAT PREVENTIV PENTRU 30 DE ZILE.

Maria a fost trimisă de părinții săi vineri seară, la ora 20, la un unchi, și nu s-a mai întors. Familia a anunțat poliția, care a demarat o amplă acțiune de căutare în zonă. Minora, de numai 8 ani, a fost găsită în cursul nopții, decedată. Aceasta se afla la marginea localității de domiciliu, într-o lizieră de salcâmi . A fost violată şi ucisă, iar principalul suspect este chiar unchiul ei.
Oribila faptă s-a întâmplat în satul Jijia, comuna Albești, acolo unde oamenii legii au desfășurat ample activități de identificare și căutare a autorului.
Suspectul a fost prins, Este vorba despre un bărbat de 32 de ani, proprietarul imobilului la care a fost trimisă fata de către părinţi. Oamenii legii au organizat inclusiv filtre rutiere în judeţ pentru prinderea lui.

Au fost angrenate peste 100 de forțe de ordine, polițiștii, jandarmi din județele Botoșani și Suceava, pompieri, polițiști de frontieră, câini de urmă și chiar un un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, pentru că zona în care s-au desfășurat căutările este preponderent cu vegetație uscată.

La Poliție, criminalul și-a recunoscut faptele. A declarat că nu a vrut să o ucidă pe copila de 8 ani și a dat vina pe alcool.

Sâmbătă, acesta a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani cu propunere de arestare preventivă pentru 24 de ore. Bărbatul urmează să fie audiat de procurori, iar magistraţii vor decide ce măsuri de impun în cazul său. El este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

Declarații: Agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani și comisar sef Tudor Costin, împuternicit șef al IPJ Botoșani:

comments

comments