full screen background image

Prima licitație din acest an pentru rezervarea locurilor de parcare

Municipalitatea botoșăneană a organizat marți 20 iunie, prima licitație din acest an pentru rezervarea locurilor noi de parcare și locurilor pentru care nu s-a plătit taxa de rezervare pe 2023.

Sute de botoșăneni s-au prezentat în fața comisiei din care fac parte viceprimarul Liviu Toma, consilierii municipali Maricel Maxim, Cătălin Boboc, Marius Buliga și funcționari din cadrul Serviciului Patrimoniu.

Au fost scoase la licitație 664 de locuri (dintre care 349 în opt parcări noi), în zona delimitată de: Bulevardul Mihai Eminescu, Gării, Aprodu Purice, strada  Dimitrie Pompeiu, strada Doboṣari (zona ANL Ciṣmea), Împărat Traian, Săvenilor, Tudor Vladimirescu, Ion Pillat.

40 de locuri au fost alocate înainte de licitație persoanelor cu grad de handicap și 27 la agenți economici. Pentru 534 de locuri a fost câte un singur solicitant, fiind concurență în cazul a 63 de locuri de parcare.

Cea mai mare taxă, aproape 3.000 de lei

În urma licitației, cea mai mare taxă, respectiv 2.670 de lei, o va plăti un botoșănean ce a rezervat un loc pe Calea Națională – Unicat. Au mai fost adjudecate locuri cu 2.500 de lei pe strada Octav Băncilă, 2.000 de lei pe strada Ion Pillat, 1700 de lei pe strada Gheorghe Avramescu, respectiv cu câte 1.510 de lei în zona Adrian Adamiu și Rapsodiei.

Participanților li s-a transmis că taxa obținută în urma licitației cu strigare va fi menținută în fiecare an, iar la aceasta se va adăuga și eventualul coeficient de indexare aplicat la taxa de bază anuală. Durata de rezervare este până la 31 decembrie 2023, cu posibilitatea de prelungire, anual.

“Am asigurat, împreună cu colegii consilieri locali și cei din Serviciul Patrimoniu, buna desfășurare a licitației. Municipalitatea va continua să amenajeze noi parcări pentru a rezolva cât mai multe dintre solicitările cetățenilor”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Următoarea licitație va avea loc pe 29 iunie, începând cu ora 9:00 și va viza rezervarea locurilor de parcare disponibilizate pentru anul 2023 și nou-amenajate, pentru cetăṭenii care domiciliază sau îṣi au reṣedinṭa în ZONA II, aflată în perimetrul cuprins între străzile: Bulevardul  Mihai Eminescu, Sucevei, Primăverii, Pacea, Mihail Kogălniceanu, Viilor, Patriarh Teoctist Arapaṣu (zona ANL Bucovina), Maior Ignat, Petru Rareṣ.

Locurile de parcare rămase nerezervate în urma celor două licitații vor fi atribuite pe principiul primul venit – primul servit, începând cu 1 august 2023.

Vă recomandăm să citiți și:

Lucrări demarate pentru modernizarea drumului județean Viișoara- Coțușca

comments

comments