full screen background image

Performanță emoționantă a unor copii cu nevoi speciale din Iași

Succes remarcabil reușit de o echipă de copii cu nevoi speciale, elevi la două școli din Iași. Au demonstrat o determinare și o abilitate extraordinară, câștigând marea finală a Turneului Internațional de Flag Rugby de la Paris și devenind campionii țării noastre.

Este pentru prima dată când România este reprezentată în această competiție care își propune să promoveze rugby-ului tag (variantă non-contact a sportului cu balonul oval) în rândul persoanelor cu nevoi speciale.

La ediția din acest an au participat 12 echipe din toată lumea. România a înregistrat șase victorii în tot atâtea meciuri. Jucătorii antrenați de Constantin Bogdan Budișteanu (Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iași) și Daniel Dumitru Ștefancu (Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași) s-au impus în semifinale și finală.

Două victorii pentru echipa Special Olympics Romania la Turneul Internațional Flag Rugby Special Olympics de la Paris! La victorie a asistat și președintele Federatiei Romane de Rugby, domnul Alin Petrache. Sportivii Special Olympics România au câștigat în fața a două echipe Special Olympics din Franța: IME Le Bel Air Le Chesnay și IME Les Glycines St. Germain B”, au transmis reprezentanții Special Olympics Romania.

Vă recomandăm să citiți și:

Iașul a făcut senzație la Cupa Sakura la Karate Fudokan. Antrenorul Răzvan Popa, promovat la gradul de centură neagră 6 Dan

Filmele care vor rula la Cinema Ateneu

comments

comments