Statisticile Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane arată că JUMĂTATE dintre victimele traficului de persoane sunt copii, țara noastră fiind una dintre principalele țări-sursă pentru victimele traficului sexual și de muncă din Europa.
Din acest motiv, Centrul de Advocacy și Drepturile Omului și Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina au demarat campania națională de informare și conștientizare privind traficul de persoane.
Prima sesiune a fost realizată de Cristi Danileț, militant pentru educația juridică a copiilor.
Caravana, a ajuns luni și la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.
Unitatea mobilă numită “Muzeul Sclaviei Moderne” este ideea prof. univ. dr. AURORA MARTIN, cea care le-a explicat copiilor din Trușești și Pomîrla ce presupune traficul de persoane, cât de mare este pericolul și cu se pot apăra de traficanți.
Prof. univ. dr. AURORA MARTIN:
Sesiunile de informare și conștientizare din “Muzeul Sclaviei Moderne”, în care tinerii au ascultat mărturii ale unor fete traficate, au fost urmate de o sesiune de discuții asupra problematicii traficului de copii, la care au participat inclusiv reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava.
Vasile Gafiuc, Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina:
Mihai Moisoiu, psiholog, ANITP Suceava:
Felicia Mihai, Șef Serviciu DGASPC Botoșani:
Campania se va desfășura pe toată perioada lunii mai și se va încheia luna viitoare cu premierea celor mai bune mesaje trimise la concursul organizat pentru copiii din sistemul de protecție din cele 20 județe.
Vă recomandăm să citiți și:
Presiune scăzută la apă din cauza unor lucrări la Barajul Stânca