full screen background image

PRI: Echipa masculină a României, campioană europeană la gimnastică (2002)

Pe repede înapoi (PRI) – Ziua de 27 aprilie consemna o victorie de prestigiu a gimnasticii românești, dar nu a celei feminine, așa cum ne-am obișnuit.

În anul 2002, echipa masculină de seniori devenea campioană europeană în competiția găzduită de Grecia, după ce întrecea alte două superputeri continentale – Rusia și Belarus.

Gimnaștii noștri s-au impus la o diferență mai mare de un punct față de medaliata cu argint, Rusia, ceea ce în gimnastică reprezintă o distanță consistentă.
Tocmai de aceea, merită să amintim numele campionilor europeni de atunci, pentru că nu se știe când vom mai avea ocazia unei asemenea victorii: MARIUS URZICĂ, MARIAN DRĂGULESCU, IOAN SUCIU, DAN POTRA și CONSTANTIN COVACI.

Ei au fost conduși de pe margine de un antrenor care, și ca sportiv, a avut rezultate de excepție, e vorba de DAN GRECU.

De altfel, acesta a declarat la finalul competiției că echipa pregătită de el a câștigat pentru că a comis cele mai puține erori.

Și pentru ca victoria să fie deplină, România cucerea nu numai titlul continental pe echipe, ci și cel la individual compus, prin DAN POTRA.

Specialiștii în domeniu au apreciat, în anii care au urmat, că principalele explicații ale succesului de la Campionatul European 2002 au fost pregătirea excelentă, tăria de caracter și coeziunea unei generații cu adevărat valoroase.

Bogdan Diaconiţa

comments

comments