„Care este rolul cercetării universitare și instituționale în ceea ce privește alimentele care se vor consuma în anii următori? Consumatorul. Cum îl informăm referitor la ceea ce mănâncă? Mâncare bună, mâncare proastă. Cum o definim?”, acestea sunt doar câteva întrebări pentru care se vor căuta cele mai documentate răspunsuri în cadrul dezbaterii organizate de către Radio France International – RFI România și găzduită de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV).
Evenimentul „Hrana omenirii vs Hrana viitorului” este programat a se desfășura joi, 16 martie 2023, cu începere de la ora 10:00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”.
Invitații și speakeri:
* Prof. univ. dr. Valeriu Cotea, USV Iași – Facultatea de Horticultură, Departamentul: Tehnologii horticole, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, Ordinul Național Serviciul Credincios în gradul de Cavaler.
* Șef lucr. dr. Marius Mihai Ciobanu, Facultatea de Agricultură, Departamentul de Tehnologii Alimentare.
* Prof. univ. dr. Florin Stănică, prorector USAMV București, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.
* Adrian Cureniuc, Medic specialist Diabet, Nutritie, Boli Metabolice.
* Chef Marian Zănceanu.
* Vasile Lungu, fermier.
* Gabriel Paul Ioan, Fabrica de Fum.
* Cecilia Țugulia, Magazia Morăriței.
* Cristian Stoica, fermier, membru în Consiliul director al Asociației Grânarii Iași.
* Genoveva Cojocaru, Zorian.
Moderatorul dezbaterii „Hrana omenirii vs Hrana viitorului”, organizată de RFI România, va fi jurnalistul Constantin Rudnițchi.
Vă recomandăm să citiți și:
USV Iași reprezentată la cel mai mare forum dedicat provocărilor agriculturii europene
Produse printate 3D din materiale eco-friendly, o afacere a unui absolvent USV Iași