full screen background image

A început închiderea gropilor de gunoi temporare neconforme

Una din problemele istorice ale municipiului Botoșani va fi închisă!
Primăria Municipiului Botoșani a demarat proiectul „Închidere Stații de Stocare Temporară neconforme în municipiul Botoșani, județul Botoșani”.
Finanțat prin Programul „Mediu, Adaptare la Schimbări Climatice și Ecosisteme” – RO – Mediu, în valoare de 2,5 milioane euro, proiectul va soluționa una din marile probleme ale municipiului Botoșani, care a apărut după închiderea depozitului de deșeuri de la Rediu. Pentru că un alt proiect de management integrat întâmpina mari întârzieri, municipalitatea a fost nevoită să deschidă, mai întâi un spațiu, apoi încă două.

Practic, s-a dat startul  lucrărilor de închidere a celor 3 spații de stocare temporară neconforme (SST) din zona I.C. Brătianu – DN 29 Botoșani – Trușești, în zona limitrofă a depozitului de deșeuri închis.

Acestea vor fi închise in situ, adică direct pe amplasamentul depozitelor, și nu prin relocarea deșeurilor.

Astfel, municipiul Botoșani se  aliniază la nivelul orașelor moderne, care au implementat și continuă să implementeze măsuri care îmbunătățesc condițiile de trai ale cetățenilor și estetica zonelor urbane, respectând și protejând în egală măsură mediul înconjurător.

“Acest proiect este o oportunitate extraordinară, care ne permite să închidem una din problemele istorice ale municipiului Botoșani. Am fost nevoiți să deschidem cele trei spații după ce depozitul de deșeuri a fost închis iar un alt proiect privind managementul integrat a avut întârzieri. Am militat pentru închiderea in situ a acestor spații și am reușit prin intermediul acestui proiect”, a susținut  primarul Cosmin Andrei.

Contractul cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de operator de Program, a fost semnat în luna noiembrie 2022. Perioada de implementare este de 18 luni.

Vă recomandăm să citiți și:

41 de pompieri au depus, marți, Jurământul Militar

comments

comments