full screen background image

Minor în stare critică, după ce a fost atacat de câini

Un copil în vârstă de 10 ani, din judeţul Botoşani, a ajuns în stare gravă la spital la spital după ce a fost sfâșiat de câini.  Copilul a fost atacat, duminică dimineață, de trei câini, chiar sub privirile mamei, aflată la câțiva metri distanță.

Trecea pe lângă un teren împrejmuit, iar patrupedele, printre care și un ciobănesc german, au sărit gardul și l-au sfâșiat,  practic, până când a căzut în șanț. Mama sa a făcut semne disperate unui șofer care trecea în zonă și acesta a sunat la 112. La sosirea ambulanței, minorul era într-o comă profundă şi prezenta numeroase plăgi muşcate.

Medicii l-au intubat și ventilat mecanic și l-au supus unor investigații cu computerul tomograf.

Dr. Ramona Guraliuc, medicul șef al UPU SMURD Botoșani:

Băiatul a pierdut mult sânge, are o ureche sfâşiată şi un plămân afectat.

Medicii ieşeni vor încerca să îi replanteze urechea și să salveze viaţa copilului, însă prognosticul este unul foarte rezervat.

La rândul său, mama acestuia  a avut nevoie de îngrijiri medicale.  Polițiștii au identificat proprietarul unuia dintre câini, în persoana unui bărbat, de 44 de ani, din municipiul Botoşani.

Delia Nenișcu, purtătorul​ de cuvânt al IJP Botoșani​:

În acest caz a fost deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea măsurilor legale pentru prevenirea atacului canin.

Dacă va fi găsit vinovat, proprietarul câinilor riscă să ajungă după gratii.

Vă recomandăm să citiți și:

Lecții de autoapărare predate de un maestru al sportului

comments

comments