Elevii și cadrele didactice din toate unitățile de învățământ din județul Botoșani au participat, timp de trei zile, respectiv miercuri, joi și vineri, la un exercițiu de simulare de cutremur.
De asemenea, directorii de școli au primit sarcina de reactualizare a bazei de date a Sistemului Informatic Integrat al Învăţământului din România, privitoare la încadrarea clădirilor de învățământ într-un grad de risc seismic.
Potrivit ultimei raportări, care poate suferi modificări până luni, în județul Botoșani, sunt 823 de clădiri în care sunt desfășurate cursuri.
Potrivit inspectorului școlar general Bogdan Suruciuc, nicio clădire nu are grad ridicat de periculozitate – Risc Seismic I.
Sunt 36 de unități de învățământ ale căror clădiri au Risc Seismic II , 102 cu Risc Seismic III și 145 de unități de învățământ cu Risc Seismic IV.
Deasemeni, 540 de clădiri sunt, la acest moment, neîncadrate.
În unele școli, exercițiile de simulare la cutremur au fost desfășurate sub supravegherea personalului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.
Astfel de exerciții sunt obligatorii de două ori pe semestru, conform protocolului semnat de Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne.
Școlile trebuie să-i pregătească pe elevi și pe profesori cum să reacționeze în caz de incendiu, de inundații, explozii sau accidente chimice aflate în vecinătate.
Vă recomandăm să citiți și:
Minor în stare critică, după ce a fost atacat de câini